Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az azori-szigeteki konferencia
  2011-12-10 18:16:33, szombat
 
  Az azori-szigeteki konferencia tanulságai


Szerző: zero - 2011.12.06. 13:01

Bár bizonyára hallottátok-olvastátok, hogy 12 megyei elnök részt vett egy három napos konferencián 4500 kilométerre az Azori-szigeteken a múlt héten. Az ügyet a Blikk pattintotta ki még pénteken, ami tegnapig már Lázár János szőnyegének a szélére juttatta a 12 világjáró elnök urat.

Az egész csupán 3 millióba fájt, ez annyira pitiáner összeg, hogy ennyiért még a telefont sem veszi fel egy fideszes képviselő, ha egy módosító indítványt szeretnénk kilobbizni tőle, viszont van pár tanulsága az utazásnak.

Nézzük, hogy a probléma:

1. Hírérték
A kedves választókat az már nem hozza ki a csendes apátiából, hogy például Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégére írták ki a BKV reklámhelyeinek értékesítést több milliárdos értékben, vagy Rogán Antal alsó szomszédja megnyer egy 120 milliós közbeszerzést blogolásra véletlenül éppen Rogán Antal polgármestertől. Viszont két dologra még felkapják a fejüket: a politikusok autóira és utazásaira. Hiába, hogy az összeg mindössze csak negyvenedrésze Rogán blogolós közbeszerzésének, ez az utazás okozott olyan botrányt, hogy bekerült a Híradókba, kényszeredetten nyilatkozni kellett róla még Lázárnak is. "Etikai kérdést vet fel" - nyilatkozta.
Miért, más ügy nem vet fel etikai kérdést?

2. Ha a megyei elnök országgyűlési képviselő.
A 12 megyei elnök közül 10 országgyűlési képviselő. A múlt héten, amikor ők a kellemes klímájú szigeteken koktéloztak konferenciáztak, az Országgyűlés egy sor kiemelt fontosságú törvényt tárgyalt, hajnalba nyúlóan. Botrány is lett a keményen dolgozó képviselőkről készült remek fotók miatt. A képviselő urak nemhogy nem végezték a munkájukat, de ezekről a fontos szavazásokról is hiányoztak.

3. Még mindig nem tudják, hogy mit jelent az, hogy "közpénz".
"Gelencsér Attila kifejtette: három részből áll össze az út költsége; a kint tartózkodás költségeit az Európai Régiók Gyűlése fizette, a repülőjegyek árát a Megyeijogú Önkormányzatok Országos Szövetsége állta, illetve a résztvevők napidíjban is részesültek, amit - Gelencsér szavai szerint - a legtöbben nem vettek fel, de akik igen, már azok is visszafizették."
Az Európai Régiók Gyűlése a tagok, vagyis a megyék/régiók befizetésből gazdálkodik, a megyék pedig közpénzből gazdálkodnak.
A Megyeijogú Önkormányzatok Országos Szövetsége pedig megyék által befizetett tagdíjakból gazdálkodik, ami szintén közpénz.

4. Indoklás
"A 12 megyei elnök részvételét indokolta, hogy ezen a közgyűlésen került napirendre Borsod-Abaúj-Zemplén megye előterjesztése a Páneurópai Roma Stratégia elfogadásáról, amelyet dr. Mengyi Roland elnök, a MÖOSZ társelnöke nyújtott. A közgyűlés az előterjesztést jelentős többséggel támogatta." - írta a hivatalos sajtóanyag.

Ez az ország tele van roma stratégiákkal, a soros EU-s elnökség kapcsán a Balogh Zoltán vezette államtitkárság dolgozta ki az EU-s roma stratégiát, amit el is fogadtak, de olyan jól állunk, hogy emellett még Borsod is kidolgozott egy saját tervet, amihez az Azori-szigeteken kellett lobbiznia 12 embernek.

A potyaútra természetesen mindenki rámozdult, szerintem ha Pozsonyban lett volna a gyűlés, akkor oda szegény dr. Mengyi Roland borsodi elnöknek egyedül kellett volna odautaznia ....

A hivatalos oldalon nem találjuk a nyomát ennek a roppant fontos roma stratégiának, ahogy a Veszprém megyei beszámolóban sem olvashatunk egy szót sem erről.

Hol volt, hol nem volt egy Páneurópai Roma Stratégia, talán igaz sem volt ...

Gémesi György nem beszélt mellé, az ATV-ben úgy nyilatkozott, hogy "az Európai Régiók Közgyűlésének a szakmai súlya megszűnt. Amiről a hírek szerint tárgyaltak - páneurópai roma-stratégia - nem létezik."

Sajnos a Google sem leli nyomát ennek a roppant fontos programnak, de ez csak a Google hibája lehet.

5. Az önkormányzatok helyzete
Az önkormányzatok több száz milliárdos adóssággal rendelkeznek, csak Pest megyének 16 milliárd adóssága van, jóformán csődben van. Nap mint érkeznek hírek településekről, ahol a gyereke a hideg tantermekben tanulnak, vagy nincs étkeztetés, mert az önkormányzat nem tud fizetni a fűtésért vagy az ételért. Így nagyon visszás, hogy amíg a gyerekek kesztyűben-sapkában dideregve tanulnak, a megyei elnök úr a 20 fokos szigeten nyalja a koktélt. Nem tudom, mit szólna, ha a Városházán kikapcsolnák a fűtést, és a hideg irodában kellene dolgoznia, vagy a gyermeke nem kapna ebédet az iskolában.



6. Magyarázkodás
Itt kezd viccesre fordulni, arra nem volt eszük, hogy a pálmafák árnyékában egyeztessék a sztorikat.

"Az eseményen részt vevő Gelencsér Attila, a Somogy megyei önkormányzat elnöke azt mondta, hogy a közgyűlésnek a romastratégia volt a fő témája, illetve a területfejlesztésről tárgyaltak a szervezet elnökével és főtitkárával. A harmadik napon viszont főképp "sétáltak" és "vásároltak". Nem is tudtak volna előbb eljönni, mert a repülőutat az AER szervezte, így pontosan meg volt határozva az oda- és a visszaút időpontja is."

"Sodródtunk az eseményekkel. Szerinte protokolláris és nem protokolláris programokon is részt vettek, és "amikor tudtak, eljöttek". - Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat vezetője.

"Szívesen maradtam volna itthon" - mondta Gelencsér. A képviselő arra hivatkozott, hogy itthon is lett volna munkája, és amúgy sem szeret utazni."

"Ha kell a világ végére is elmegyek, ha megvan az esély arra, hogy Somogy megyének, a somogyi embereknek hasznot hajtsak. Még szerencse, hogy ez a somogyi embereknek egy fillérjükbe sem került, mivel a kinti tartózkodás költségeit az Európai Régiók Gyűlése fizette. Az ilyenkor szokásos külföldi kiküldetésekre járó napidíjat készpénzben befizette az önkormányzat kasszájába, mert úgy ítéltem meg, hogy az út a somogyi embereknek hasznot nem hozott." - Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés elnöke.



7. Következmény
"Lázár János elismerte a megyei közgyűlési elnökök szakmai útjának fontosságát, azonban tájékoztatta őket arról, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az amúgy szakmailag indokolt út sokakban ellenérzést válthat ki. Nem jogi, hanem etikai kérdésnek tekinti az ügyet, így annak további kezelését a közgyűlési elnökökre bízta."

Majd.

"Érzékelve azt, hogy nehéz körülmények között sokan rossz érzéseket fogalmaznak meg azzal kapcsolatban, ha egy közéleti ember külföldön tartózkodik, ezért a Lázár János Fidesz-frakcióvezetővel folytatott megbeszélés után mai ülésén a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége úgy döntött, hogy az úttal kapcsolatos kiadást, a fejenként hozzávetőlegesen 200 ezer forintot a megyéinkben működő gyermekvédelmi intézményeknek ajánlunk fel saját zsebből" - Gelencsér Attila.

Reméljük érzékeljük az ellentmondást. Most akkor hasznos/fontos út volt vagy sem? Ha hasznos út volt, akkor a kétharmad csak így kapitulál, és kivesz 200 ezret a szegény képviselő-megyei elnök urak zsebéből?! Hallatlan!

Akkor ezentúl, ha egy utazás nem hoz hasznot vagy ellenérzést vált ki, akkor fizetni fognak?

http://vastagbor.blog.hu/2011/12/06/azori_szigetek_1#more3442182
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közbeszerzésének, hozzávetőlegesen, frakcióvezetővel, kényszeredetten, reklámhelyeinek, konferenciáztak, polgármestertől, kiküldetésekre, visszafizették, önkormányzatok, érdekeltségébe, államtitkárság, gyermekvédelmi, előterjesztést, negyvenedrésze, előterjesztése, intézményeknek, településekről, ellentmondást, természetesen, országgyűlési, elfogadásáról, közgyűlésének, magyarázkodás, közbeszerzést, protokolláris, képviselőkről, szavazásokról, stratégiákkal, romastratégia, beszámolóban, stratégiának, következmény, tájékoztatta, tantermekben, országgyűlés, azori-szigeteki konferencia, három napos, múlt héten, szélére juttatta, egész csupán, fideszes képviselő, módosító indítványt, kedves választókat, csendes apátiából, politikusok autóira, összeg mindössze, utazás okozott, megyei elnök, kellemes klímájú, keményen dolgozó, képviselő urak, Lázár János, Simicska Lajos, Rogán Antal, Gelencsér Attila, Európai Régiók Gyűlése, Megyeijogú Önkormányzatok Országos Szövetsége, Páneurópai Roma Stratégia, Mengyi Roland, Balogh Zoltán, Gémesi György, Európai Régiók Közgyűlésének, Becsó Zsolt, Lázár János Fidesz-frakcióvezetővel, Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Naplemente  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Környezetvédelem  Naplemente  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Pillangó  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Alakot vált...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Két tekintet van  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Két ember becsülete  S a dalok tanulsága  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Két tekintet van  Miért nem menti meg Jézus...  Alakot vált...  Föld napja április 22  Szép estét  Paul David Tripp Április 24  Jó éjszakát  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Búzaszentelés  A Mester kezének érintése  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Ahogy emelkedik a rezgés...  Nehezen engedem  próbáljuk ki az őszinteséget  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
azori-szigeteki konferencia, három napos, múlt héten, szélére juttatta, egész csupán, fideszes képviselő, módosító indítványt, kedves választókat, csendes apátiából, politikusok autóira, összeg mindössze, utazás okozott, megyei elnök, kellemes klímájú, keményen dolgozó, képviselő urak, fontos szavazásokról, kint tartózkodás, repülőjegyek árát, résztvevők napidíjban, megyék pedig, közgyűlésen került, előterjesztést jelentős, hivatalos sajtóanyag, ország tele, soros EU-s, saját tervet, potyaútra természetesen, hivatalos oldalon, nyomát ennek, roppant fontos, szakmai súlya, hírek szerint, önkormányzatok helyzete, önkormányzatok több, hideg tantermekben, fűtésért vagy, hideg irodában, pálmafák árnyékában, eseményen részt, romastratégia volt, szervezet elnökével, harmadik napon, visszaút időpontja, képviselő arra, világ végére, esély arra, somogyi embereknek, kinti tartózkodás, ilyenkor szokásos, önkormányzat kasszájába, megyei közgyűlési, jelenlegi gazdasági, amúgy szakmailag, közgyűlési elnökökre, közéleti ember, úttal kapcsolatos, fejenként hozzávetőlegesen, megyéinkben működő, kétharmad csak, szegény képviselő-megyei, közbeszerzésének, hozzávetőlegesen, frakcióvezetővel, kényszeredetten, reklámhelyeinek, konferenciáztak, polgármestertől, kiküldetésekre, visszafizették, önkormányzatok, érdekeltségébe, államtitkárság, gyermekvédelmi, előterjesztést, negyvenedrésze, előterjesztése, intézményeknek, településekről, ellentmondást, természetesen, országgyűlési, elfogadásáról, közgyűlésének, magyarázkodás, közbeszerzést, protokolláris, képviselőkről, szavazásokról, stratégiákkal, romastratégia, beszámolóban, stratégiának, következmény, tájékoztatta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.